Politika

Đukanović primio ambasadorku UAE i delegaciju Abu Dabi Fonda

milook
P
redsjednik Vlade Milo Đukanović primio je ambasadorku Ujedinjenih Arapskih Emirata Hafsu Abdulla Al Ulama i delegaciju Abu Dabi razvojnog fonda koju predvodi generalni direktor Muhamed Saif Al Suwaidi, sa kojima je razgovarao o razvojnim projektima u nizu oblasti u kojima je iskazano obostrano interesovanje, saopšteno je Portalu Analitika iz Vlade.

Đukanović primio ambasadorku UAE i delegaciju Abu Dabi Fonda
Portal AnalitikaIzvor



Premijer Đukanović istakao je da su sveukupni odnosi Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata izuzetno dobri i predstavljaju dobru osnovu za dalju saradnju dvije države prije svega u oblasti ekonomije i investicija. U kontekstu opredijeljenosti Vlade Crne Gore da punu pažnju u narednom periodu posveti razvojnim projektima, predsjednik Vlade iskazao je zadovoljstvo činjenicom da Razvojni fond Abu Dabija Crnu Goru vidi kao zemlju u koju treba investirati.

Generalni direktor Abu Dabi fonda iskazao je zadovoljstvo zbog prilike da posjeti Crnu Goru i lično se uvjeri u napredak koji predstavlja priliku za dalje unapređenje kvaliteta života kroz investiranje u projekte u nizu oblasti.

Tokom razgovora je prepoznata mogućnost ulaganja i saradnje u oblasti saobraćaja, energetike, poljoprivrede i turizma, a takođe je razmatrana mogućnost podrške u dijelu restrukturiranja javnog duga, kao i podrške bankarskom sektoru.

Sagovornici su na sastanku dogovorili intenzivnu komunikaciju u narednom periodu, u cilju dogovora za podršku realizaciji konkretnih projekata.

Portal Analitika