Abiznis

Poljaci zainteresovani za gradnju autoputa

autoput
M
inistar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović primio je danas predstavnike POL-DROG-a, vodeće poljske kompanije za izgradnju autoputeva i puteva.Kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Poljaci su iskazali interesovanje za gradnju autoputa Bar-Boljare.

Poljaci zainteresovani za gradnju autoputa
Portal AnalitikaIzvor

Predstavnici poljske kompanije upoznali su ministra Brajovića sa poslovanjem i djelatnošću POL-DROG-a u proteklom periodu. Firma je učestvovala u nizu krupnih projekata iz oblasti saobraćaja u regionu i ostvarila uspješnu saradnju na evropskom tržištu.Poljska kompanija je izrazila zainteresovanost za razvojne infrastrukturne projekte iz resora Ministarstva saobraćaja i pomorstva u prvom redu za izgradnju autoputa Bar-Boljare, Jadransko-Jonskog autoputa i Brze saobraćajnice duž primorja, što uključuje i izgradnju zaobilaznica oko gradova.

Ministar Brajović predočio je gostima trenutni status projekta izgradnje autoputa Bar-Boljare ističući da smo u završnoj fazi razgovora sa tri najozbiljnija kandidata: Kineski partneri, Bektel-Enka/američko – turski konzorcijum i Evropska investiciona banka. Posebno je istakao veličinu tog projekta i budžetska ograničenja države a takođe i faktore koje smo budućim partnerima naveli kao odlučujuće kod odabira (brzina početka izgradnje i završetka projekta i finansijske mogućnosti).

Sagovornici su zaključili da u narednom periodu detaljnije razmotre mogućnosti saradnje kada je riječ o projektima u putnoj infrastrukturi.

 

 

 

 

Portal Analitika