Fudbal

Otkupna klauzula za Mesija 250 miliona eura!

MessiBarsa1
Najbolji fudbaler svijeta Lionel Mesi produžio je ugovor sa Barselonom do 2018. godine, saopštio je slavni katalonski klub. Mesi je imao ugovor koji je isticao 2016, a ovo mu je šesto produženje ugovora otkako je debitovao za Barsu 2004. godine.

Otkupna klauzula za Mesija 250 miliona eura!
Portal AnalitikaIzvor

U klupskom saopštenju se ne pominju detalji novog ugovora, ali španski mediji navode da će argentinski internacionalac imati godišnju platu od 13 miliona eura.

Novim ugovorom predviđeno je da otkupna klauzula za Mesija bude 250 miliona eura, što praktično znači da niko neće moći da ga angažuje.

"Poslije Karlesa Pujola i Ćavija Ernandesa, koji su već produžili ugovore, red je došao na Mesija, koji je, u pratnji oca, potpisao produženje do 30. juna 2018.

Ugovor je potpisan u prisustvu predsjednika Sandra Rosela, potpredsjednika Đosepa Marije Bartomeua i sportskog direktora Andonija Zubizarete", navodi se u saopštenju Barselone.

Mesi je u ovoj sezoni postigao 34 gola za Barselonu i najvjerovatnije će oboriti prošlogodišnji rekord, kada je sezonu završio sa 50 pogodaka. Najbolji igrač svijeta u ovoj sezoni je postavio još jedan klupski rekord, pošto je postizao golove u 12 uzastopnih prvenstvenih utakmica.

Portal Analitika