Fudbal

Prevario srpsku mafiju za 200.000 eura i jedva ostao živ!

NovacFudbal
S
rpska mafija pokušala je 2002. godine da preko bivšeg rumunskog fudbalera Laurencijua Regekamfa namjesti utakmicu Bundeslige Bajern - Kotbus (3:1), objavio je rumunski list “Gazeta sporturilor”. Regekamf je u to vrijeme bio igrač Kotbusa, a sada je trener Steaue, piše Blicsport.

Prevario srpsku mafiju za 200.000 eura i jedva ostao živ!
Portal AnalitikaIzvor

Dvije osobe, koje su se predstavili kao Mile i Zoran, od kojih je jedan bivši funkcioner Obilića, dali su Regekamfu 200.000 eura da isposluje poraz svoje ekipe od tri gola. Međutim, pošto nije uspio, dvojac iz Beograda krenuo je u Bukurešt da traži novac od Regekamfa prijeteći mu smrću ukoliko to ne učini. Regekamfa je navodno spasao prijatelj, takođe bivši igrač, i to bukureštanskog Dinama, Kornel Dinu, koji je preko svojih beogradskih veza sredio stvari.

Upravo je bivši igrač i trener, a sada funkcioner bukureštanskog Dinama Kornel Dinu otkrio za rumunsku “Gazetu sporturilor” sve detalje afere sa namještanjem meča Bajern - Kotbus iz 2002. godine.

- Kontakirao je sa mnom Julijan Kirica, Regekamfov vjenčani kum, i rekao mi da je on upao u velike nevolje sa srpskom mafijom. Regekamf je u septembru 2002. godine dobio 200.000 eura od srpske mafije iz Beograda da u meču Kotbusa i Bajerna namjesti da Kotbus izgubi sa tri gola razlike. Ali, meč je završen sa 3:1 za Bajern i počeli su problemi. Opasni tipovi iz Srbije su tražili da vrati pare, što je on odbijao. Tada me zvao Kirica sa molbom da spasavam Regekamfa jer su iz Srbije ka Rumuniji krenuli neki opasni tipovi sa namjerom da povrate pare ili... Znate već šta slijedi u takvim situacijama. Imam veze u Beogradu i preko svojih poznanstava sam sredio stvari i Regekamf se nekako izvukao - otkrio je Dinu.

U spornom meču, Regekamf je zamijenjen u 66. minutu pri rezultatu 2:1 za Bajern, zato što je odigrao loše. U tom trenutku stvari su izmakle kontroli, jer igrači na terenu nijesu bili upoznati sa namještaljkom. Bajern je do kraja dao još jedan gol, meč je završen sa 3:1, namještaljka nije uspjela.

U međuvremenu oglasio se i Regekamf, demantujući da je bilo šta od onoga što je iznio Dinu tačno.

- Takve stvari neko može da priča samo poslije droge ili mnogo alkohola. Nikada u životu ni kao trener ni kao igrač nijesam odigao namješten meč - rekao je Regekamf uputuvši niz teških riječi na račun Dinua.

Mnogi navijači Steaue su sumnjali u vjerodostojnost iskaza, pošto su bili uvjereni da je u pitanju podvala iz rivalskog Dinama. Ipak, da je priča istinita govori i podatak da su se u Rumuniju već zaputili zvaničnici iz Njemačke, a uskoro se očekuje i posjeta Srbiji. Moguće je da je to samo početak afere, jer ima indicija da su Regekamf i srpska mafija namjestili bar još dvije utakmice. Ovi mečevi su samo djelić najveće afere u istoriji fudbala koju je raskrinkao Europol objavom da je više od 380 utakmica u Evropi i još oko 300 u ostatku svijeta namješteno, piše Blicsport.

Portal Analitika