Ostalo

ASCG kandidat za organizatora Evropske atletske konvencije

PrijemASCG
Predstavnik Evropske atletske federacije Peter Stratford, u minula dva dana boravio je u zvaničnoj posjeti Atletskom savezu Crne Gore povodom kandidature da Crna Gora iduće godine sredinom oktobra bude domaćin Evropske atletske konvencije.

ASCG kandidat za organizatora Evropske atletske konvencije
Portal AnalitikaIzvor

Tim povodom gospodin Stratford u pratnji potpresjednika ASCG gospodina Gojka Banjevića i offise menadžera Milene Vuksanović, obišli su hotele u Bečićima "Iberostar Bellvi "i hotel "Splendid" , kao i grad Budvu. Drugog dana posjete u prostorijama ASCG u Podgorici, danas je predsjednik ASCG gospodin Milorad Vuletić, sa saradnicima generalnim sekretarom Milanom Madžgaljem, potpredsjednikom Banjevićem i offise menadžerom Milenom Vuksanović primio je gospodina Stratforda i u višesatnim razgovorima koje su tim povodom imali, a na prijedlog prestavnika EAA gospodina Straforda zaključili da hotel "Splendid" ispunjava sve uslove za kandidaturu Crne Gore za organizatora ovog velikog skupa Evropske atletike.

-Pored Crne Gore,kandidaturu je podnio Azerbejdžan i grad Baku. Ovo što sam vidio u Crnoj Gori je zaista izvanredno, skup 50 zemalja članica EAA trebalo bi na konvenciji da okupi oko 200 ljudi, gdje se uz usvajanje kalendara Evropske atletske federacije održava i veliki broj sastanaka i komisija i proglašavaju najbolji atletičari Evrope, kao i niz drugih aktivnosti iz domena regionalnih okupljanja zemalja Evrope. Zadovoljan sam razgovorima koje sam obavio sa predsjednikom ASCG gospodinom Vuletićem i uvjerio se na lice mjesta da se u ASCG zaista radi profesionalno sa maksimalnom posvećenosti unapređenju i razvoju atletskog sporta, kao prijemom koji sam imao u Crnoj Gori. Mislim da ASCG koji je odlično organizovan i postiže značjne sportske rezultate u Evropi i svijetu, zaslužuje da bude domaćin ovako velikog skupa predstavnika Evrope, ne samo sa sportskog već i turističkog aspekta i promocije Crne Gore. Na Kongresu u Skoplju, krajem aprila ove godine, donijeće se konačna odluka o organizatoru Evropske atletske konvencije 2014. godine - istakao je Peter Stratford, a stoji u saopštenju ASCG dostavljenom Portalu Analitika.

Portal Analitika