Politika

Raičević: Sa DF-om SNP nije imao zvaničnih kontakata oko nastupa u Nikšiću

niksicok
- Socijalistička narodna partija Crne Gore učinila je sve da se ispoštuje i sačuva izborna volja građana Nikšića ali, nažalost, model za poštovanje te volje flagrantnom odlukom vladajućih partija nije realizovan, navodi se u saopštavaju iz te partije Portalu Analitika, koje je potpisao predsjednik OO SNP Nikšić, Bato Raičević.

Raičević: Sa DF-om SNP nije imao zvaničnih kontakata oko nastupa u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

 

SNP je danas u Nikšiću održala pres konferenciju na kojoj je naglašeno, kako se prenosi u saopštenju, da nije bilo nikakvih zvaničnih kontakata predstavnika Demokratskog fronta oko zajedničkog nastupa na lokalnim izborima u Nikšiću. „S obzirom da nijesu postojali nikakvi zvanični kontakti, a u uvjerenju da se i samostalnim nastupom može postići dobar rezultat, Opštinski odbor SNP Nikšić odlučio je da na lokalnim izborima u Nikšicu ova Partija izađe samostalno.

Radi objektivnog i istinitog informisanja javnosti, želim da istaknem da je bilo telefonskih i ličnih kontakata sa predstavnicima Demokratskog fronta iz Nikšića, ali nikakav zvanični zahtjev prema organima naše Partije nije upućen do današnjeg dana.

Za SNP Crne Gore je i današnje zasijedanje Skupštine opštine Nikšić, na kojoj je izabrana Opštinska izborna komisija Nikšić, nelegitimno, jer je prilikom imenovanja novog sastava OIK-a odborničku većinu u SO Nikšić svojim glasom obezbijedio odbjegli odbornik Drago Đurović.

Čak je i DPS nedavnim glasanjem za skraćenje mandata odbornicima SO Nikšić, i za raspisivanje novih izbora u ovom gradu, priznao da ovakvo funkcionisanje SO Nikšić, kakvo je i danas bilo na djelu, nema nikakve veze s demokratijom, vladavinom prava i izbornim legitimitetom, koji daju građani Nikšića na izborima”, navodi se u saopštenju iz SNP-a.

Portal Analitika