Društvo

Mekića pozvali iz Tužilaštva da dođe 11. februara

euromostok
V
rhovno državno tužilaštvo – Odjeljenje za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina, obavijestilo je NVO Euromost da je formiralo spise u cilju provjeravanja svih okolnosti pod kojima su trošena sredstva od dijela prihoda od igara na sreću, čiji su korisnici bile NVO iz Crne Gore, saopšteno je Portalu Analitika iz Eutomosta.
Mekića pozvali iz Tužilaštva da dođe 11. februara
Portal AnalitikaIzvor

Specijalno odjeljenje Vrhovnog državnog tužilastva je pozvalo Almera Mekića iz NVO Euromost koji je bio podnosilac ove inicijative za provjeru načina trošenja i raspodjele sredstava, da 11. februara dođe u Vrhovno državno tužilastvo  radi pružanja relevantnih podataka od  značaja za navedeni predmet.

Poziv je uslijedio vrlo brzo nakon sto je Almer  Mekić iz Euromosta, 16. januara 2013. godine, Državnom tužilastvu dostavio zahtjev za ispitivanje zakonitosti prilikom dodjele NVO novčanih sredstava od igara na sreću.

Podnosilac je izrazio sumnju u zakonitost, način sticanja, raspodjelu i namjensko korišćenje ovih značajnih sredstava obzirom da među osnivačima i članovima NVO, kao i komisije za dodjelu novčanih sredstava od igara na sreću ima određen broj istih ali i povezanih lica, jer su istovremeno suosnivači NVO-a koja dobijaju novčana sredstva od igara na sreću.

Ministarstvo finansija preko pomenutih komisija dijeli ova sredstva za NVO iznosu od  2,5 miliona eura  svake godine.

Portal Analitika