Fudbal

Ikona Liverpula najavila penziju na kraju sezone

Karagerr
Iskusni defanzivac Liverpula Džejmi Karager objelodanio je da će se povući na kraju tekuće sezone. Bivši engleski reprezentativac, koji je od svog debija 1997. godine do sada odigrao 723 utakmice za "redse", u četvrtak je izdao saopštenje na zvaničnom sajtu Liverpula u namjeri da okonča spekulacije o svojim budućim planovima.

Ikona Liverpula najavila penziju na kraju sezone
Portal AnalitikaIzvor

Karageru je preostalo još pet mjeseci ugovora, a poslije gostovanja Liverpula Arsenalu i Mančester sitiju povela se polemika da li iskusni defanzivac zaslužuje novi jednogodišnji ugovor. Međutim, 35-godišnji fudbaler je riješio da stavi tačku na te priče i rekao da je na kraju sezone pravo vrijeme da okonča svoju igračku karijeru, odnosno da je dobar trenutak da napušti "Enfild", kao i da nije planirao da postane trener u Liverpulu.

- Ovo je moja posljednja sezona u Liverpulu i moja posljednja igračka sezona. Ovo sam najavio iz razloga jer ne želim da menadžer ili klub odgovara na pitanja o mojoj budućnosti kada sam već odlučio šta ću da uradim. Do kraja sezone biću posvećen klubu na najbolji način, kao što sam to činio tokom čitave moje karijere od dolaska u klub kada sam imao svega devet godina - poručio je Karager i dodao:

- Privilegija i čast je predstavljati ovako veliki klub ovoliko dugo i ja sam izuzetno ponosan zbog toga i zahvalio bih vam se za svu podršku koju sam imao. Imam mnogo uspomena koje želim da podijelim i mnogo ljudi kojima želim da se zahvalim, ali sada nije vrijeme za to. Neću više komentarisati svoju odluku do kraja sezone, pošto sav naš fokus i koncentacija bi trebalo da bude na to da što bolje okončamo šampionat i pokušamo da osvojimo trofej u posljednjem preostalom takmičenju.

Portal Analitika