Politika

Jasavić: Vlast upropastila Rožaje

jasavicok
Za 23 godine vladavine aktuelna vlast uspjela je da Rožaje, kao jednu od najbogatijih opština, sa vrlo visokom stopom zaposlenosti pretvori u grad sa najnižom stopom zaposlenosti, saopštila je Azra Jasavić, poslanica Pozitivne Crne Gore.
Jasavić: Vlast upropastila Rožaje
Portal AnalitikaIzvor


U saopštenju Jasavić navodi da je "nekadašnje slike proizvodnih pogona, giganta “Gornjeg Ibra”, u kome su se proizvodili finalni drvni proizvodi, koji su uspješno plasirani i na međunarodno tržište,  te slike užurbanih kolona radnika koji u ranim jutarnjim časovima idu na svoja radna mjesta, ova vlast je za vrijeme svog dvodecenijskog trajanja, zamijenila slikama ekonomske i svake druge pustoši ovog grada".



Poslanica Pozitivne Crne Gore ističe da su "radni ljudi, domaćini, privrednici postali su socijalni


slučajevi i da su  na ovaj način su u ekonomskom smislu građani Rožaja diskriminisani u odnosu na građane centralne i južne regije države".



Njihovu sudbinu, navode u Pozitivnoj, "nijesu dijelili istaknuti funkcioneri iz ovog kraja koji su participirali u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti posljednje dvije decenije. Dodaju da su "mnogi od njih bili puki politički statisti i dekor aktuelnoj vlasti svih ovih godina, dok je grad doživljavao svoje posrnuće."



"Privredu Rožaja do devedesetih godina prošlog vijeka vodili su uspješno čestiti i radni ljudi ovog kraja, koji su vjerovali u ideju socijalne pravde, multikukturalizma, solidarnosti, jake državne ekonomije, jednakih šansi za sve, koji su brinuli za zaposlene kao za svoje porodice, što su vrijednosti za koje se zalaže Pozitivna Crna Gora".



Pozitivna, kako se kaže u saopštenju, oštro osuđuje nebrigu Vlade Crne Gore i ostalih nadležnih organa za AD “Gornji Ibar“ Rožaje, koju su pokazali neulaganjem predviđenih sredstava, kao i nespremnošću da izvrše tranziciju nad istim.



Pozitivna Crna Gora je svjesna nepoštene raspodjele društvenog bogatstva i raznih vidova diskriminacije koju sprovodi ova vlast, na osnovu koje se par pojedinaca sve više bogati, a velika većina ekonomski


propada. Pozitivna Crna Gora je svjesna šumskih resursa i ostalih resursa rožajskog kraja i čvrsto vjeruje, da je uz ozbiljno uključivanje države moguće ponovo pokrenuti proizvodnju u Gornjem Ibru Rožaje i na taj način otvoriti nova radna mjesta, te pokrenuti privredni razvoj ovog kraja. Kako Vlada ne pokazuje spremnost da ulaže u “zelenu tehnologiju” i kako milione novca građana ove zemlje nepovratno ulaže  u “crnu tehnologiju” to Pozitivna Crna Gora vjeruje da će samo smjenom vlasti i promjenom aktuelnih politika, naročito prema sjeveru zemlje, i Rožaje povratiti svoj stari sjaj, navodi se u saopštenju

Azre Jasavić

dostavljenom

Portalu Analitika

.

Portal Analitika