Politika

SNP samostalno u Nikšiću

niksicok
Socijalistička narodna partija nastupiće samostalno na lokalnim izborima u Nikšiću 9. marta.

SNP samostalno u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik opštinskog odbora SNP-a Dragutin Raičević objasnio je da je ta odluka uslijedila jer nije bilo nikakvih zvaničnih kontakata predstavnika Demokratskog fronta o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u Nikšiću.

- Bilo je telefonskih i ličnih kontakata sa predstavnicima Fronta iz Nikšića, ali nikakav zvaničan zahtjev našoj partiji do danas nije upućen. Zbog toga, ali i uvjerenja da i samostalnim nastupom možemo postići dobar rezultat, opštinski odbor SNP-a odlučio je da naša partija izađe samostalno“, rekao je Raičević na konferenciji za novinare u Nikšiću, javila je Mina.

Raičević je kazao da je SNP učinila sve da se ispoštuje i sačuva izborna volja građana Nikšića, ali da, kako je kazao, na žalost, model za poštovanje te volje flagrantnom odlukom vladajućih partija nije realizovan.

Prema njegovim riječima, nelegitimno je i današnje zasjedanje Skupštine opštine, na kojoj je imenovana Opštinska izborna komisija, jer je većinu obezbijedio „odbjegli odbornik Drago Đurović protiv koga je tužilaštvo pokrenulo postupak zbog moguće političke korupcije nakon prethodnih lokalnih izbora“.

Raičević je kazao da na odborničkoj listi SNP, na kojoj će on i dalje biti nosilac, nema značajnijih izmjena i da će kampanju voditi kao i na prethodnim izborima.

„Uvjereni smo da će građani Nikšića cijeniti držanje SNP-a u pregovaračkom procesu oko formiranja lokalne vlasti i dati povjerenje našoj odborničkoj listi“, zaključio je Raičević.

 

 

Portal Analitika