Svijet

Traži se upravnik nenaseljenog škotskog ostrva

0702skotska
Za sve one koji su umorni od stresnog posla i gradske vreve, agencija “Historic Scotland” raspisala je konkurs za upravnika prelijepog nenaseljenog ostrva Kolumbovo ostrvo.

Traži se upravnik nenaseljenog škotskog ostrva
Portal AnalitikaIzvor

Kandidat koji bude izabran za posao živjeće pored srednjovjekovne opatije u dvosobnoj kolibi, koju će dijeliti sa još jednim radnikom Historik Skotlanda, agencije Vlade Škotske zadužene za zaštitu i promociju istorijskih područja, prenosi portal Klix ba.

Jedina prodavnica na ostrvu je suvenirnica u vlasništvu agencije, a najbliži grad je Edinburg.

"Budući upravnik će sa sobom morati da ponijese hranu i sam kuva. U kolibi će imati sve što mu je potrebno, kuhinjske elemente, tuš, mašinu za veš... Život na ostrvu nudi avanturu i šansu da iskusite nešto potpuno novo i drugačije", kazao je PR “Historic Scotland”-a.

Budućem upravniku će biti ponuđeno 23.000 eura godišnje plate, a na ostrvu će morati da provede osam mjeseci, od marta do novembra. Agencija poručuje da se novi zasposleni ne mora plašiti usamljenosti. Ostrvo svake godine posjeti 20.000 ljudi, a veoma je popularno odredište za vjenčanja.

Postoje i neke loše strane ovog posla. Na ostrvu nema pitke vode, internet konekcija je ograničena, a brodovi stalno ometaju tv signal.

Konkurs je otvoren do 15. februara.

Foto: commons.wikimedia.org

Portal Analitika