Abiznis

Abu Dabi Razvojni fond želi da ulaže u Crnu Goru

abu_dabi
U
Ministarstvu finansija održan je sastanak predstavnika Vlade Crne Gore sa ambasadorkom Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori, Hafsom Abdulla Al Ulamom, i delegacijom Abu Dabi Razvojnog fonda, koju je predvodio generalni direktor Mohhamed Saif Al Suwaidi, kaže se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Abu Dabi Razvojni fond želi da ulaže u Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Predstavnike Ujedinjenih Arapskih Emirata su, u ime Vlade Crne Gore, primili dr Radoje Žugić, ministar finansija, Ivan Brajović, ministar saobraćaja i pomorstva i dr Petar Ivanović, ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Ističući da je jedan od razloga posjete Crnoj Gori zainteresovanost Abu Dabi Razvojnog fonda da pruži podršku finansiranju projekata u Crnoj Gori, ambasadorka Al Ulama je kazala da Ujedinjeni Arapski Emirati podržavaju politiku koju Crna Gora sprovodi u cilju realizacije dugoročno održivih i kvalitetnih infrastrukturnih projekata. Ovo dokazuje uspješna saradnja sa Abu Dabi fondom na realizaciji projekta vodosnadbijevanja na Cetinju.

Predstavnici Abu Dabi Razvojnog fonda izrazili su interesovanje da pruže podršku za finansiranje prvenstveno infrastrukturnih, kao i svih ostalih projekata koju su radno intenzivni, odnosno čijom bi se realizacijom kreirala nova radna mjesta.

U tom smislu su ministri finansija, saobraćaja i pomorstva i poljoprivrede i ruralnog razvoja predstavnicima Fonda prezentovali mogućnosti ulaganja u Crnu Goru. Kao prioritetni, istaknuti su projekti u oblasti saobraćaja, energetike i poljoprivrede, a takođe je razmatrana mogućnost podrške kada je riječ o namjeri Vlade Crne Gore da restruktuira javni dug, te podrške bankarskom sektoru.

U cilju razmatranja mogućnosti za podršku realizaciji konkretnih projekata, sagovornici su dogovorili intenzivnu komunikaciju u narednom periodu.

Portal Analitika