Abiznis

Više od 200 odštetnih zahtjeva zbog nestanka struje na sjeveru

0102pokradenidalekovod
E
lektrodistribucijama Nikšić koja obuhvata i Plužine, Berane u kojoj su Andrijevica i Plav, Rožaje, Kolašin, Bijelo Polje, Žabljak i Pljevlja dostavljeno je oko 200 odštetnih zahtjeva zbog januarskog višednevnog nestanka struje, saopšteno je Pobjedi iz Elektroprivrede.

Više od 200 odštetnih zahtjeva zbog nestanka struje na sjeveru
Portal AnalitikaIzvor

Više komisija je, podsjetimo, formirano za utvrđivanje uzroka i eventualne odgovornosti zbog prekida napajanja strujom više gradova na sjeveru.

Komisija Crnogorskog elektroprenosnog sistema održaće danas prvu radnu sjednicu na kojoj će razmatrati materijal koji joj je dostavljen prošle sedmice, kazao je Pobjedi predsjednik Komisije profesor Sreten Škuletić.

CGES je u petak dostavio dokumentaciju Komisiji čiji je zadatak da utvrdi uzrok višednevnog prekida u snabdijevanju električnom energijom Andrijevice i Plava.

- Na sastanku ćemo vidjeti je li nam taj materijal dovoljan, da li još nešto nedostaje, da se upoznamo sa dokumentacijom, a onda ćemo tek da prosudimo njegov kvalitet i količinu - objasnio je on.

Škuletić je kazao da je zadovoljan dosadašnjim radom Komisije.

- Za sada ide sve onako kako smo se dogovorili, ali ovo je samo pripremni dio rada. Teži dio tek predstoji, ali uzimajući u obzir da je sastav komisije kvalitetan, da je sastavljena od kvalitetnih i kompetentnih ljudi, nadam se da ćemo uspjeti da dođemo do nekih zaključaka na osnovu onoga što budemo imali - naveo je on.

Komisiju, osim četiri inženjera CGES, čine stručnjaci sa Elektrotehničkog i Građevinskog fakulteta, Elektroenergetske inspekcije i Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore.

Komisija bi rezultate trebalo da saopšti u roku od 30 dana, a zadatak joj je da utvrdi neposredne uzroke ispada dalekovoda Berane-Andrijevica i kvarova na dalekovodu Podgorica-Trebješica-Andrijevica, kao i da li je reakcija nadležnih u CGES-u bila odgovarajuća.

 

Portal Analitika