Politika

PAJOVIĆ: Finansije - jedini razlog odustanka od predsjedničkih izbora

pajovicdarko
Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović, ponovio je da je nedostatak finansija jedini razlog zbog čega nijesu imali svog predsjedničkog kandidata.

 PAJOVIĆ: Finansije - jedini razlog odustanka od predsjedničkih izbora
Portal AnalitikaIzvor

- Nijesmo uspjeli da zaokružimo finansijsku konstrukciju, iako smo dali sve od sebe. Uradili smo veliki broj analiza ali nam je nedostajao novac, da bi uradili jednu dobru kampanju. Život ide dalje, očekuju nas novi izazovi, a tu mislim na lokalne izbore u Andrijevici i Nikšiću, rekao je Pajović u emisiciji „U centar“ Televizije Crne Gore autora Andrije Nikolića.

Dodao je da će relativno brzo doći i vrijeme za lokalne izbore u Podgorici.

- Mlada smo stranka. Finansiramo se iz priloga naših članova. Jedan dio sredstava smo dobili od parlamentarnih izbora. Pozitivna Crna Gora je nezavisna partija i iza nje ne stoji ni jedan crnogorski biznismen niti tajkun. Kreditno smo se zadužili za prošle izbore, a to moramo vraćati,  rekao je Pajović, dodajući da ni vlasti ni opoziciji nije odgovarala pojava novog političkog subjekta u Crnoj Gori.

Upitan da prokomentariše navode da je odustajanje Pozitivne od predsjedničke trke ustvari zbog najave kandidature nezavisnog kandidata Rada Bojovića, Pajović je odgovorio da je politički klub Bojović osnovao prošle godine, a da su oni, uprkos toj činjenci, izašli na izbore i uzeli značajan broj glasova.

- Bojović nam neće preuzeti dio biračkog tijela i tu kod nas nema nikakvog straha, naveo je Pajović.

On  je kazao da, prema istraživanju javnog mjenja, Pozitivna Crna Gora trenutno ima veći rejting nego što su imali za prošlogodišnje izbore, a da on lično ima bolji rejting nego partija.

Portal Analitika