Fudbal

Spektakl na Vembliju pripao Englezima

LampardENG
Spektakl u Londonu pripao je Englezima. Povodom 150 godina Fudbalske Ascijacije Engleske, ''Gordi albion'' je dočekao Brazil i savladao popularne ''karaoke'' 2:1.

Spektakl na Vembliju pripao Englezima
Portal AnalitikaIzvor

Brazilci gotovo da ništa nijesu pokazali u prvom dijelu, dok se Englezi bili vrlo dobri. I pored toga Brazilci su mogli do vođstva u 18. minutu pošto je Vilšer srušio Ronaldinja, a sudija Proensa svirao penal. Bivši as Barselone i Milana je šutirao sa kreča, ali je Hart pročitao njegovu namjeru i potom odbranio još jedan pokušaj Ronaldinja, zatim i Nejmara i sačuvao mrežu.

Domaćin je prijetio najčešće preko vrlo raspoloženog Volkota, koga je Vilšer pronašao u 27. minutu a on omogućio Runiju da pogodi metu za 1:0. Publika na Vembliju, njih 87.453 gledalaca moglo je da gleda pravi spektakl u drugom poluvremenu i brojne šanse, ali i golove. Rezervista Fred je lijepim udarcem lijevom nogom nakon velike greške do tada odličnog Kejhila matirao Harta na startu drugog poluvremena.

Radost "karioka" nije dugo trajala, jer je na scenu stupio još jedan rezervista. Runi je odložio loptu za Lamparda, a vezista Čelsija uz pomoć stative poslao "bubamaru" iza leđa Žulija Sezara za 2:1.

Duel Lea Mesija i Zlatana Ibrahimovića trajao je samo jedno poluvrijeme, a slavio je Argentinac, jer je sa saigračima pobijedio Šveđane sa 3:2.

Portal Analitika