Abiznis

Damjanović učesnik Balkanskog foruma

saleAleksandar Damjanović, poslanik SNP i predsjednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore, na poziv Rokfeler fondacije , boraviće u Grčkoj-Solun, od 7-9. februara 2013.godine, saopšteno je iz SNP-a.

Damjanović učesnik Balkanskog foruma
Portal AnalitikaIzvor

Damjanović će učestvovati na Balkanskom forumu o regionalnoj saradnji, koji će okupiti brojne učesnike sa evropske i međunarodne političke scene.

Između ostalih, učesnici predstojećeg Foruma su i Ketrin Ešton (Catherine Asthon), visoka predstavnica EU za spoljnju politiku i bezbjednost; Filip Riker (Philip Reeker), zamjenik pomoćnika Državnog sekretara SAD, zadužen za Jugoistočnu Evropu i Balkan; Džordž Papandreu (George Papandreou), bivši premijer Grčke; Jan Erik Enestam, generalni sekretar Nordijskog savjeta; Androulla Vassiliou, evropski komesar za obrazovanje; Učešće su potvrdili takođe i profesori prestižnih svjetskih univerziteta i instituta za međunarodne i ekonomske studije, za integracionu tranziciju, Berkeley Univerziteta, Londonske škole ekonomije; Instituta za otvoreno društvo,kao što su Vladimir Gligorov, Dan Kammen, Dorian Ducka, Priscilla Lewis, Mark Freemen,i drugi. Zatim, pojedini regionalni ministri energetike, zaštite životne sredine i održivog razvoja, kao i predstavnici civilnog sektora koji se bave pitanjima ekonomije, energetike, integrativnih procesa, turizma, lokalnog razvoja.

Forum će biti podijeljen u nekoliko tematskih panel diskusija i radionica: Infrastruktura i turistički razvoj; Energija, zaštita životne sredine i ekonomski razvoj; Ljudski kapital i tržište rada; Regionalni obrazovni pristupi, navodi se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika