Abiznis

Ministarstvo turizma: Počinje kategorizacija

hotel
Ministarstvo turizma i održivog razvoja pozvalo je privredna društva, pravna lica i preduzetnike kojima rješenje o odobrenju za rad izdaju da blagovremeno predaju zahtjev za kategorizaciju (rekategorizaciju).

Ministarstvo turizma: Počinje kategorizacija
Portal AnalitikaIzvor

-U okviru svojih nadležnosti i u skladu sa Zakonu o turizmu (“Sl.list CG”, br. 61/10) Ministarstvo održivog razvoja i turizma je nadležno za kategorizaciju ugostiteljskih objekata. Tokom 2013. godine velikom broju ugostiteljskih objeka – hotela ističe rješenje o kategorizaciji. Na sajtu Ministarstva održivog razvoja i turizma u okviru zakonske regulative nalazi se Zakon o turizmu koji uređuje uslove i način obavljanja turističke i ugostiteljske djelatnosti, kao i Pravilnik o vrstama, minimalno tehničkim uslovima i kategorizaciji ugostiteljskih objekata, koji propisuje vrste ugostiteljskih objekata, minimalno tehničke uslove za pojedinu vrstu i kategoriju, elemente i kriterijume za kategorizaciju, način kategorizacije ugostiteljskih objekata, kao i vrste standarda i postupak njihovog dodjeljivanja.

Takođe, na sajtu Ministarstva održivog razvoja i turizma nalaze se: Zahtjev za kategorizaciju (rekategorizaciju), Zahtjev za nacionalne restorane i Check liste, navodi se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika