Društvo

Sjutra počinje suđenje crnogorskim državljanima u Bariju

bari
N
akon trogodišnjih preliminarnih saslušanja, sjutra u Bariju pred sudijom Suzanom de Feliće počinje suđenje crnogorskim državljanima, koji se terete za međunarodni šverc cigareta preko Jadrana od 1994. do 2002. godine i mafijaško udruživanje. Optuženi su biznismeni Veselin Barović, Branko Vujošević i Branislav Mićunović, kao i Dušanka Jeknić, nekadašnja šefica crnogorske trgovinske misije u Italiji. Njen branilac advokat Enriko Tučilo ubijeđen je da će ishod suđenja biti oslobađakuća presuda:

Sjutra počinje suđenje crnogorskim državljanima u Bariju
Portal AnalitikaIzvor

-Uvjeren sam da su optuženi crnogorski državljani radili samo ono što je bilo u interesu Crne Gore, te da ničega drugo nije bilo, kazao je Tućilo Anteni M.

Poznavalac italijanskog pravosuđa advokat Vesna Čejović od sjutrašnjeg ročišta ne očekuje ništa spektakularno. Prema njenim riječima za očekivati je da sjutra bude predstavljena optužnica.

- Tužilac će vjerovatno da akcentira na koje će dokaze da se pozove u odnosu na optužena lica, a onda će i branioci da predoče listu svojih dokaza, kaže ona.

Proces u Bariju traje već tri godine, tokom kojih su održana brojna preliminarna saslušanja po optužnici, na osnovu istrage koju je 2001. pokrenuo Đuzepe Šelzi. Dosadašnji epilog je odustajanje tužilaštva od optužbi protiv bivšeg ministra finansija Miroslava Ivaniševića, a prije nepunih mjesec tužilaštvo je, u odvojenom postupku, zatražilo oslobađajuću presudu i za srpskog biznismena Stanka Subotića. Prije četiri godine Šelzi je odustao i od optužbi protv aktuelnog crnogorskog premijera Mila Đukanovića.

Portal Analitika