Politika

Pravedna CG: Neuslovne prostorije za prikupljanje potpisa

pravedna
Pravedna Crna Gora saopštila je danas da su prostorije u Podgorici, za davanje potpisa podrške predsjedničkim kandidatima u potpunosti neuslovne i ispod dostojanstva predsjedničkih izbora.

Pravedna CG: Neuslovne prostorije za prikupljanje potpisa
Portal AnalitikaIzvor

- Neprihvatljivo je da je opštinska izborna komisija u glavnom gradu Crne Gore koji broji oko 30 odsto biračkog tijela izabrala periferni, mali i podrumski prostor za potpise podrške predsjedničkim kandidatima. Na ovaj način su poniženi svi građani glavnog grada i ujedno se pokazuje u kojoj mjeri se vlasti trude da izborni proces namještaju po svom ukusu. Istovremeno, opštinska izborna komisija u Podgorici je skratila vrijeme za davanje potpisa podrške za puna dva sata (umjesto prvobitnog termina od 10-20 sati sada se potpisi daju u vremenu od 10-18 sati), kaže se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Time se, kako se dodaje, očigledno favorizuju Vujanović i Lekić kao stranački kandidati i dodatno se smišljaju prepreke jedinom nezavisnom kandidatu na ovim izborima.

- U isto vrijeme u nizu drugih opština, osim što su neusklađeni termini za davanje potpisa i prilagođeni pristalicama vlasti i opozicije, sve je očiglednije da zajednički interes oba partijska kandidata postaje opstrukcija jedinog nezavisnog kandidata na predsjedničkim izborima, kaže se u saopštenju.

Portal Analitika