Region

Čanak za Antenu M: Veze sa Šarićem tek početak otkrivanja tajni srpskih političara

anak
N
akon što je bivši predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio da je znao za kontakte sadašnjeg premijera Ivice Dačića sa predstavnicima narko-klana Darka Šarića, stigle su i reakcije iz Vlade.

Čanak za Antenu M: Veze sa Šarićem tek početak otkrivanja tajni srpskih političara
Portal AnalitikaIzvor

Prvi čovjek Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, analizirajući trenutnu situaciju u Srbiji za radio Antena M kaže da će njen rezultat sigurno biti novi izbori. Upitan da li smatra da je posrijedi politička trgovina u Srbiji, Čanak kaže:

- Teško je sada reći šta je iza svega toga. U politici uvijek važi pravilo, da se traga za onim kome to ide u prilog. Ali će sve ovo sigurno dovesti do novih izbora, iz jasnog razloga. Cijela je priča da se u trenutku kada se Srbija približava EU zasluge za približavanje, od dobijanja datuma pregovora pa dalje pripišu „sebi“, a ko je to „sebi“ ostaje da vidimo, rekao je on.

Čanak kaže da je promjena vlasti 2012. otvorila pitanja koja su bila sakrivena. Dodaje da je priča sa Šarićem samo jedna od tajni srpskih političara:

- Sada počinje da isplivava na površinu mnogo mračnih tajni i mislim da je ovo jedna od njih. Ko koga pokušava tu da diskredituje i da li je to uopšte pokušaj diskreditacije ili samo prirodan slijed događaja vidjećemo. Ja sam uvjeren da podaci o korupciji prošle Vlade apsolutno još nijesu svi izašli na vidjelo. Sa druge strane, pojedini članovi sadašnje Vlade, najblaže rečeno, imaju u svojoj prošlosti stvari koje bi voljeli da se zaborave. Ne treba zaboraviti da je sam Ivica Dačić bio akter afere kofer koju najednom kao da su svi zaboravili, a koja je bila direktno koruptivna, kaže on.

Posrijedi je velika borba u Srbiji, kaže Čanak, objašnjava zbog čega:

- Očigledno je da je pitanje dobijanja datuma pregovora sa EU u centru te borbe. Takođe, očigledno da nije toliko ni bitno najznačajnijim akterima  na političkoj sceni Srbije da se dobije taj datum, već je glavno ko će ga dobiti pa bilo kada. Mislim da to govori o jednoj dubokoj, moram se tako izraziti, nemoralnosti političke scene Srbije, zaključio je Čanak.

 

Portal Analitika