Društvo

„Zelenilo“: Huligani uništavaju parkovski mobilijar

klupa1
P
olomljene klackalice i klupe, potrgani lanci na ljuljaškama, opruge na igračkama i letvice na toboganima, neke su od ružnih slika koje na dječjim igralištima ostaju poslije divljanja vandala, kaže se u saopštenju „Zelenila“ dostavljenom Portalu Analitika.

„Zelenilo“: Huligani uništavaju parkovski mobilijar
Portal AnalitikaIzvor

Iz „Zelenila“ napominju da su učestali ispadi huligana na dječjim igralištima i u parkovima.

- Nasrti huligana na dječjim igralištima i u parkovima ne prestaju. Ovakvi postupci su mnogo ozbiljniji problem, budući da se time ugrožava bezbjednost najmlađih građana. Najviše oštećenja u posljednje vrijeme JP „Zelenilo“ je imalo na dječjem igralištu na Bulevaru Ivana Crnojevića, na dječjem igralištu u Ulici Meše Selimovića, Starom aerodromu, kao i na dječjem igralištu u Ulici Jovana Tomaševića - kaže se u saopštenju.

U saopštenju se dalje ističe da bi nastala šteta bila sanirana, potrebna im je sem opštinske i pomoć građana.

park

- Najveći broj polomljenih klupa imali smo u Ulici Meše Selimovića, Blaža Jovanovića, Moskovskoj ulici, Ulici Svetozara Markovića, Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, Trgu Republike, MZ „Zabjelo“, kao i u svim gradskim parkovima.

Da bi šteta pričinjena na parkovskom mobilijaru, u posljednjih nekoliko dana, bila sanirana nije dovoljna samo finansijska pomoć Glavnog grada. Potrebna je i pomoć građana, uz napomenu da su rezervni djelovi za oštećena igrališta skupi i teško se nabavljaju - kaže se na kraju saopštenja.

park1
Portal Analitika