Fudbal

Ponavlja se glasanje za SP2022?

Katar2022
Nije isključeno da bi moglo da dođe do ponavljanja izbora za domaćina prvenstva svijeta 2022. godine koje je već dodijeljeno Kataru, objavio je Sport Bild.

Ponavlja se glasanje za SP2022?
Portal AnalitikaIzvor

Prema izvoru njemačkog lista iz Međunaordne fudbalske federacije (FIFA), očekuje se da Etička komisija te organizacije preporuči ponavljanje izbora za domaćina svjetskog sampionata, nakon što već mjesecima ne prestaju sumnje da je Katar pobijedio kupovanjem glasova članova Izvršnog odbora FIFA.

Ukoliko bi došlo do ponavljanja izbora za domaćina Mundijala 2022. vjerovatno ne bi glasali samo članovi Izvršnog odbora FIFA, već predstavnici svih 209 članica te organizacije, navodi Sport Bild.

Specijalizovani fudbalski magazin Frans Fudbal prošle neđelje je u priču o "sumnjivoj" pobjedi Katara upleo i bivšeg francuskog predsjednika Nikolu Sarkozija, koga je osumnjičio da je nagovarao predsjednika Evropske fudbalske unije Mišela Platinija da lobira za bogatu zemlju sa Bliskog istoka.

Prilikom glasasnja 2. decembra 2010. Katar je pobijedio u konkurenciji Australije, SAD, Japana i Južne Koreje. (B92.net)

Portal Analitika