Politika

Bešić: Nekandidovanje Pajovića, šansa Vujanoviću za pobjedu u prvom krugu

beskoanalizauok

To što je Pozitivna Crna Gora odustala od trke za predsjedničku fotelju, daje veće šanse kandidatu DPS-a Filipu Vujanoviću da pobijedi već u prvom krugu-kaže za podgorički radio Antenu M politički analitičar Miloš Bešić.

Bešić: Nekandidovanje Pajovića, šansa Vujanoviću za pobjedu u prvom krugu
Portal AnalitikaIzvor

Bešić objašnjava da će glasači pozitivne birati između Vujanovića i nezavisnog kandidata Miodraga Lekića.

- Situacija u očima glasača Pozitivne Crne Gore kada je riječ o Vujanoviću i Lekiću je negdje 50-50. Ali 50 odsto glasova glasača Pozitivne Crne Gore za Vujanovića može da znači da on pređe tu granicu od 50 odsto u prvom krugu, a to nije slučaj sa Lekićem. Ako govorimo jezikom brojeva neizlazak gospodina Pajovića povećava šanse Vujanoviću da dobije u prvom krugu.

Bešić smatra da je Darko Pajović odustao od kandidature za predsjednika države isključivo iz finansijskih razloga.

- Možda bi Pajović mogao da izađe na izbore na način da odigra nekakvu kampanju bez plaćenih reklama. Ali je to nešto na šta Pozitivna Crna Gora nije navikla svoje glasače, navikla ih je na jednu pompeznu, medijski atraktivnu kampanju koja košta. Ili ćete ostati to što jeste-a to košta, a para nemate, ili ćete biti nešto što nijeste, a onda to košta još skuplje.

Podsjećamo, predsjednički izbori su zakazani za 7. april, a kandidati za šefa države su Filip Vujanović, Miodrag Lekić i Rade Bojović.

 

 

 

Portal Analitika