Fudbal

Venger: Mesi nije zaslužio 'Zlatnu loptu'!

MesiTrofej
Iako ne poriče individualne uspjehe Lionela Mesija u 2012. godini Arsen Venger vjeruje da Argentinac nije zaslužio da dobije 'Zlatnu loptu' jer je fudbal kolektivni sport te su zbog toga i Ronaldo, i Inijesta, učinili više od fudbalera Barselone u godini koja je ostala za nama.

Venger: Mesi nije zaslužio 'Zlatnu loptu'!
Portal AnalitikaIzvor

"Ne bih dao svoj glas Mesiju, ne ove godine. On jeste među najboljim fudbalerima koji je ovaj sport vidio ali je do četvrte 'Zlatne lopte' došao isključivo zbog individualnog učinka. Treba priznati da njegov tim nije osvojio ništa kao ni reprezentacija a jedini uspjeh je to što je oborio rekord Gerda Milera"

"Vjerujem da je fudbal kolektivni sport a ako se tako posmatra Iker Kasiljas, Kristijano Ronaldo i Andres Inijesta su učinili više od Mesijia tako da vjerujem da im je učinjena nepravda" istakao je Venger.

Ovakvom konstatacijom Venger se opredijelio za podršku onoj grupi ljubitelja fudbala koji smtraju da Lionel Mesi nije zaslužio da dobije 'Zlatnu loptu' upravo zbog činjenice da su njegov nacionalni tim i klub u 2012. godini ostali kratkih rukava kada su trofeji u pitanju.

Portal Analitika