Društvo

Koprivica: Lukšić glavni krivac što Komisija nije završila program za jezik

koprivicadrunok
Bivši premijer Igor Lukšić glavni je krivac što Komisija za izradu predmetnog programa za nastavni predmet crnogorski- srpski, bosanski, hrvatski jezik i književnost ni nakon više od godinu dana nije završila svoj posao- ocjenjuje za „Dan“ član tog radnog tijela, univerzitetski profesor Dragan Koprivica.

Koprivica: Lukšić glavni krivac što Komisija nije završila program za jezik
Portal AnalitikaIzvor

On navodi da je Lukšić postigao dogovor sa opozicijom o ravnopravnosti jezika, ali da nakon toga nije uradio ništa kako bi taj dokument zaživio. Koprivica smatra da je crnogorski jezik doživio fijasko, jer ga ne govore ni političari koji su njegovi zagovornici.

- Postoji poznata istina u domenu političkog iskaza koja kaže : Ako hoćeš nešto da ne završiš, onda formiraj komisiju“. Upravo se to desilo sa komisijom za program, a glavni krivac što ništa nije završeno je Lukšić koji je postigao korektan dogovor s opozicionim liderima o finalizaciji programa u korist đaka i roditelja da bi se poslije toga oglušio na sve pozive da se sastane sa opozicionim liderima i konačno se riješi pitanje finalizacije programa i pokretanja posla sa mrtve tačke- kazao je Koprivica.

- Iz trenutnog nebuloznog stanja mogu da profitiraju samo oni koji pokušavaju da prikažu crnogorski kao jedini u Crnoj Gori što ne odgovara realnosti, jer većina ljudi govori srpskim- naveo je on.

Koprivica smatra da bi sada bilo korektno da premijer Milo Đukanović pokrene cijeli postupak sa mrtve tačke, kada to već nije uradio njegov prethodnik.

 

 

Portal Analitika