Politika

VUČELIĆ: Izbori u Podgorici 2014. kad im je i vrijeme

vladan_vucok
I
zbori u Podgorici biće održani na proljeće naredne godine u predviđenom roku, i na nijednom nivou DPS-a nije razgovarano o ranijem datumu održavanja lokalnih izbora u Podgorici, kako se moglo čuti u nekim medijima. Termin za ove izbore je 2014. godine i nema potrebe za prijevremenim, kazao je Vladan Vučelić, zamijenik gradonačelnika Podgorice u večerašnjoj emisiji “U centar” na RTCG.

VUČELIĆ: Izbori u Podgorici 2014. kad im je i vrijeme
Portal AnalitikaIzvor

On je kazao da u Podgorici u kontinuitetu imaju povećanje broja građana koji glasaju DPS, i da su u odnosu na parlamentarne izbore 2009. ostvarili bolji rezultat za nekih 4000 glasova više.

Na nedavnim parlamentarnim izborima prostom računicom se dolazi do podatka da je koalicija koja sada čini Vladu, u Podgorici imala 950 glasova više od opozicije. U Podgorici imamo dobar rad izvršne vlasti, i ako uporedimo rezultate sa ranijim izborima mi imamo utemeljenje da vjerujemo da ćemo na sljedećim lokalnim izborima ubjedljivo pobijediti, istakao je Vučelić.

Upitan da li u kontekst narednih izbora stavljaju i glasove SDP-a, on je kazao da će vidjeti na koji način će nastupiti kada dođe vrijeme za to.

Na pitanje da li su rezultati prethodnih parlamentarnih izbora, kada je Podgorica u pitanju, za DPS uspješni, zamjenik gradonačelnika je kazao da jesu i da su očekivani rezultati ostvareni.

O predlogu SNP-a o skraćenju mandata Skupštini glavnog grada, Vučelić je rekao da je to interes opozicionih partija da to stave u funkciju predsjedničkih izbora. On je rekao da Skupština glavnog grada radi u punom kapacitetu i da su mnoge značajne teme izglasane gotovo konsenzusom.

foto: montenews.me

Portal Analitika