Društvo

Savjet RTCG: Inicirati izmjene programa i zadržati kvalitetne kadrove

savjet_rtcgok
Savjet će, kako je rečeno na današnjoj sjednici, inicirati izmjene programskog sadržaja, uključujući otvaranje ekonomske redakcije, kao i redakcija programa za mlade. Zbog odsustva Generalnog direktora Rada Vojvodića, iz porodičnih razloga, članovi Savjeta RTCG-a nijesu raspravljali o prijedlogu Finansijskog plana za 2013. godinu, niti o Izvještaju o radu Generalnog direktora za prethodnu godinu.

Savjet RTCG: Inicirati izmjene programa i zadržati kvalitetne kadrove
Portal AnalitikaIzvor

Članovi Savjeta su predložili da se uvedu izmjene u program i otvori ekonomska redakcija, kao i redakcija programa za mlade, piše portal RTCG.



Predloženo je da se u tim redakcijama zaposle ljudi iz RTCG-a, kojih, kako ocjenjuju, ima dovoljno. Savjet će ispitati politiku davanja otpremnina, kako se ne bi desilo da otpreminine uzima kvalitetan, a da se zapošljava nekvalitetan kadar.



Budući da je Jutarnji program lider u gledanosti u Crnoj Gori (blizu 50%), redakcija će biti proširena, kako bi taj program bio emitovan i tokom vikenda.



Na Sjednici je usvojen Pravilnik o dijelu zarade po osnovu rezultata u radu, kojim je predviđeno da se nakon tri mjeseca dobiju podaci o tome koji zaposleni ne ispunjavaju normu. Prema ocjeni članova Savjeta, to bi trebalo da bude osnov za, makar djelimično, rješavanje pitanja viška zaposlenih.

foto: RTCG.me

Portal Analitika