Zanimljivosti

VIDEO: Sjeverna Koreja imaginarno unuštila američki grad

video_korejaok
S
jeverna Koreja, koja se sprema za nuklearnu probu, uprkos upozorenjima međunarodne zajednice, stavila je na YouTube video na kojem se vidi američki grad poput Njujorka kako gori nakon raketnog napada.
VIDEO: Sjeverna Koreja imaginarno unuštila američki grad
Portal AnalitikaIzvor


Snimak je na YouTube u subotu stavila sjevernokorejska službena internet stranica Uriminzokkiri, koja prenosi vijesti i propagandu s državnih medija.



Video prikazuje snove mladića koji se prvo vidi na sjevernokorejskom svemirskom brodu lansiranom u orbitu na istoj raketi koju je Pjongjang uspješno lansirao u decembru. Dok brod kruži oko Zemlje uz muziku We Are the World, kamera zumira države koje nadlijeće, uključujući srećnu i ujedinjenu Koreju.



Fokus se potom prebacuje na grad zaogrnut američkim zastavama koji je izložen očiglednom raketnom napadu.



Negdje u Sjedinjenim Državama crni oblaci dima valjaju se, tekst je koji prelazi preko ekrana i nastavlja se: Čini se da je gnijezdo zla u plamenu koji je samo izazvalo.



Video završava riječima mladića koji zaključuje da će se njegov san zasigurno ostvariti: Uprkos svim pokušajima imperijalista da nas zgaze i izoluju, niko nikada neće moći da zaustavi narod koji korača prema konačnoj pobjedi!




tekst i foto: HRT.hr
Portal Analitika