Politika

Gvozdenović na Nacionalnom molitvenom doručku u SAD

Branimir_Gvozdenovicok
N
a poziv kopredsjedavajućih Nacionalnog molitvenog doručka, američkih senatora Džefa Sešnsa i Marka Prajora, ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović učestvovaće na 61. Nacionalnom molitvenom doručku, koji će se održati od 5. do 7. februara u Hilton hotelu u Vašingtonu.

Gvozdenović na Nacionalnom molitvenom doručku u SAD
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva dostavljenom Portalu Analitika, ovaj događaj predstavlja jedan od najvažnijih društvenih i političkih događaja čiji značaj prelazi granice Sjedinjenih Američkih Država. Učešće visokih zvaničnika i predstavnika Kongresa SAD, te gostiju različitih profila iz raznih krajeva svijeta pružaju priliku posebno inostranim gostima za značajne bilateralne razgovore i učešće na planiranim regionalnim i multilateralnim aktivnostima.



Molitveni doručak ima dva specijalna govornika, predsjednika SAD,

Baraka Obamu

i jednog gosta čiji identitet se ne otkriva prije početka dešavanja. Drugi dio programa rezervisan je za bilateralne sastanke učesnika sa značajnim ličnostima SAD iz oblasti biznisa, zvaničnicima.



Ministar Gvozdenović će, kako se ističe u saopštenju, imati priliku da se sastane sa kongresmenima, senatorima, kao i relevantnim predstavnicima privrednog sektora, i razgovara o snaženju postojeće i uspostavljenju novih oblika saradnje značajnim za Crnu Goru.



Učešće ministra Gvozdenovića na Molitvenom doručku dobra je prilika za dalje intenziviranje kontakata, posebno kada je u pitanju privredni sektor i promocija Crne Gore kao povoljne destinacije za turizam i investiranje, kaže se u saopštenju.



Podsjeća se da je od 25. do 27. maja 2012. po uzoru na Nacionalni molitveni doručak u Sjedinjenim Američkim Državama, u Budvi organizovan regionalni molitveni doručak za područje Jugoistočne Evrope, čijim je organizacionim odborom rukovodio Branimir Gvozdenović. Na Nacionalnom molitvenom doručku u Vašingtonu 2012. godine, na inicijativu crnogorske delegacije, dogovoreno je da se Regionalni molitveni doručak za Jugoistočnu Evropu održi u Crnoj Gori.

 

foto: DPS.me

Portal Analitika