Muzika

"Whitesnake" 14. juna po treći put u Beogradu

05whitesnakeok
V
elikani hard ’n’ heavy muzike, britanski sastav „Whitesnake“ održaće koncert 14. juna na Kalemegdanu u okviru velike globalne turneje „Year of the Snake“, najavljuje Blic.

"Whitesnake" 14. juna po treći put u Beogradu
Portal AnalitikaIzvor

Kako najavljuju, biće to turneja sa najvećim hitovima iz njihove višedecenijske karijere kao što su „Is This Love“, „Here I Go Again“, „Fool For Your Loving“, „Still of the Night”… Ulaznice za beogradski koncert grupe „Whitesnake“ prodavaće se od 7. februara.

Fanove je nedavno obradovala i vijest da se u grupu vratio legendarni bubnjar Tomi Oldrič kako bi ispratio „Zmije“ na ovom velikom pohodu.

- Kad sam pitao bend da ispišu listu omiljenih bubnjara koje žele na ovoj turneji, svi su redom napisali Tomijevo ime. Fanovi na internetu takođe nijesu imali dilemu. Sudbina je htjela da ponovo radimo. Biće ovo mnogo dobar provod - napisao je povodom ovog okupljanja pjevač Dejvid Koverdejl.

Da li se i na ovoj turneji mogu očekivati i neke Koverdejlove pesme iz perioda kad je bio u grupi „Deep Purple“, kao što je to često slučaj sa pjesmama „Soldier of Fortune“, „Burn“ ili „Stormbringer“, ostaje da se vidi.

Ipak, pored već navedenih hitova, izvjesne su i druge velike rok pjesme posvećene ljubavi, kao što su „Love Ain’t No Stranger“ ili „Give Me All Your Love“, ali i aktuelni singlovi iz 2011. godine „Forevermore“ i „Love Will Set You Free“.

„Whitesnake“ je 1978. godine osnovao Dejvid Koverdejl nakon što je napustio „Deep Purple“. Već  prva četiri albuma su im plasirana u prvih 10 na svjetskim top listama i postaju jedan od najuspješnijih rok bendova svih vremena sa preko 70 miliona prodatih nosača zvuka.

Od 11 studijskih albuma čak tri su objavili u poslednjih sedam godina, održavajući tako vitalnost što su publici u Srbiji već imali priliku da pokažu na koncertima na Tašmajdanu i u Areni, kada su nastupili kao predgrupa zemljacima iz benda Judas Priest.

Ipak, ovog puta, kako sami tvrde, spremaju se da krunišu karijeru, i to baš u godini zmije koja počinje 10. februara po kineskom kalendaru, a donosi napredak i boljitak.

Portal Analitika