Društvo

Ministar Bošković posjetio Bijelo Polje

05ministarboskovicbpok
M
inistar rada i socijalnog staranja mr Predrag Bošković posjetio je juče opštinu Bijelo Polje, gdje je razgovarao sa predsjednikom Aleksandrom Žurićem i njegovim saradnicima o socijalnoj politici u Bijelom Polju.

Ministar Bošković posjetio Bijelo Polje
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Žurić je istakao da je lokalna samouprava preko programa koje realizuje sa ovim Ministarstvom, pokušava da smanji stopu nezaposlenosti.

- Veliki broj davanja i briga o različitim ugroženim grupama u društvu, u Bijelom Polju je takođe izraženo. Država i opština izdvajaju veliki procenat svog budžeta i direktno intervenišu i pokušavaju da riješe probleme u oblasti socijalne sfere. Raduje činjenica da davanja države, kada je u pitanju opština Bijelo Polje, u ovoj oblasti ove godine neće biti manja u odnosu na prošlu. Takođe, radu i to da smo se dogovorili da unaprijedimo servise koji već postoje u našoj lokalnoj zajednici, kazao je predsjednik Žurić.

Ministar Bošković je kazao da će se Ministarstvo potruditi da socijalna i penzijska davanja budu redovna.

- Takođe, razmotrićemo mogućnost poboljšanja socijalne zaštite, otvaranje novih servisa na lokalnom nivou, decentralizaciju socijalnih usluga. Takođe, moramo se potruditi da poboljšamo položaj najranjivijih grupa stanovništva. Kada je u pitanju tržište rada, zajedničkim naporima moramo ukoliniti devijacije koje su bile evidentne u prethodnom periodu. Da to poboljšamo kroz zakone, a operativnim djelovanjem institucija koje treba da zaštite zakonitost i sprovođenje djelovanja odluka institucija, sprovedemo na najbolji mogući način, kazao je ministar Bošković.

Ministar Bošković i predsjednik Žurić  obišli su ustanove i institucije socijalne i dječije žaštite u Bijelom Polju.

Portal Analitika