Politika

Šokenhof: Njemačka nije protiv proširenja EU, sve zavisi od vas

05andreassokenhofok
N
jemačka pomno prati napredak Crne Gore ka Evropskoj uniji i NATO. Situacija u uniji nas tjera da budemo pažljiviji, jer želimo da izbjegnemo neke greške iz prošlosti. Sada sve zavisi od vas, izjavio je u intervjuu Pobjedi potpredsjednik vladajuće poslaničke frakcije CDU/CSU u Bundestagu za spoljnu politiku Andreas Šokenhof.

Šokenhof: Njemačka nije protiv proširenja EU, sve zavisi od vas
Portal AnalitikaIzvor

Upozorava da Crna Gora ima jedinstvenu šansu da u procesu euroatlantskih integracija odradi sve kako treba, jer bi se eventualni propusti kasnije skupo plaćali.

„Nije slučajno Bundestag predložio da pregovori počnu od 23. i 24. poglavlja. To su najteža poglavlja koja se tiču borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i moramo im dati najviše vremena da ih kako treba otvorimo i zatvorimo. Crna Gora je naš pouzdan partner i znamo da će na tome predano raditi. Podržavamo Crnu Goru na evropskom putu dostizanja standarda i reformi“, naglasio je Šokenhof.

Visoki zvaničnik Bundestaga je odbacio tvrdnje da se Njemačka protivi proširenju Evropske unije i da na bilo koji način doprinosi usporavanju ulaska novih članica.

 

(foto: la- croix.com)

Portal Analitika