Politika

SUHIH: SDP će podržati inicijativu za raspisivanje izbora u Podgorici


05suhihPOCETNA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SDP se zalaže za inicijativu za raspisivanje izbora u Podgorici, kako bi građanima vratili mandat za biranje gradskog rukovodstva koje će biti odraz njihove političke volje, kazao je u izjavi za Portal Analitika predsjednik Kluba odbornika SDP-a u Skupštini Glavnog grada Đorđe Suhih.

SUHIH: SDP će podržati inicijativu za raspisivanje izbora u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, SDP podržava raspisivanje izbora od kada je, kako kaže, prekršena volja birača.

- SDP se zalaže za raspisivanje izbora u Podgorici od kada je prekršena volja birača i odbornici koji su izabrani sa liste Bolja Crna Gora podržali izbor Miomira Mugoše za gradonačelnika Podgorice, napominje Suhih.

On smatra da je izborom Mugoše prekršena volja građana koji su većinski glasali da aktuelni gradonačelnik ne bude na mjestu koje danas pokriva zahvaljući koaliciji sa NS-DSS-Bobo Vujačić.

- Svakako da ćemo podržati svaku inicijativu koja bi vodila raspisivanju lokalnih izbora u Podgorici kako bi građanima vratili mandat za biranje gradskog rukovodstva koje će biti odraz njihove političke volje, zaključuje Suhih.

Podsjetimo, predsjednik opštinskog odbora Podgorica Socijalističke narodne partije Velizar Kaluđerović kazao je juče u izjavi za Portal Analitika da je u toku potpisvanje predloga odluke o skraćenju mandata odbornicima Skupštine Glavnog grada.

Prijedlog odluke će biti dostavljen na potpisivanje svim odbornicima koji su izabrani sa izborne liste Bolja Podgorica – Bolja Crna Gora, njih 24.

Po Poslovniku da bi predlog odluke ušao u proceduru potrebno je da se potpiše jedna trećina odbornika. Parlament Podgorice broji ukupno 57 odbornika. Odbornicima Glavnog grada mandat ne može biti skraćen bez podrške predstavnika Narodne stranke i Demokratske srpske stranke Slaviše Guberinića i Dragana Ostojića, kao i nezavisnog odbornika Bobana Vujačića koji su se ranije izjasnili da neće podržati predlog o skraćenju mandata.

Portal Analitika