Košarka

Portland želi Pekovića

PekovicMinesota
Centar Minesote i crnogorske reprezentacije na spisku je želja Portlanda, objavio je američki sportski portal www.csnnw.com.

Portland želi Pekovića
Portal AnalitikaIzvor

Peković će na kraju sezone postati ograničeno slobodan igrač (može da prihvati ponudu drugog kluba, ali Minesota nakon toga ima tri dana da dostavi bolju ponudu), što odgovara Portlandu, koji očajnički traži rješenje na poziciji centra, prenosi ARENA.

- Lijepo je čuti da se tim kao što je Portland interesuje za mene. To znači da radim dobar posao i da im se to sviđa. Veoma sam srećan što se toliko priča o mojim partijama, jer nešto slično nijesam mogao ni da zamislim nakon moje prve godine u NBA ligi – kazao je Peković, kojem je ovo treća sezona u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Peković u dosadašnjem dijelu sezone ima prosjek od 15,9 poena, 8,6 uhvaćenih lopti i 0,9 blokada, uz 51 odsto šuta iz igre.

Portland Trejl Blejzersi, trenutno deveta ekipa Zapadne konferencije, imaće na raspolaganju između 11 i 13 miliona dolara iz ,,seleri kepa“ koje će iskoristiti za dovođenje centra.

- Nikad ne znate što se može desiti. Moja prva opcija je ostanak u Minesoti. Ali, ovo ljeto će da bude veoma važno za mene. Zbog toga za sada ne razmišljam o odlasku, jer želim da se koncentrišem samo na košarku – kazao je ,,Pekmen“.

Portal Analitika