Fudbal

Ronaldinjo: Žalim što duže nijesam igrao sa Mesijem

RonaldinjoBrazil
Luis Felipe Skolari, selektor Brazila, je u nacionalni tim vratio nekada najboljeg fudbalera svijeta, Ronaldinja. Fudbaler Atletiko Mineira će biti u ekipi "karioka" u prijateljskom susretu sa Engleskom 6. februara na "Vembliju". Tim povodom je 33-godišnji čarobnjak sa loptom ostrvskim medijima otkrio da ne žali što nikada nije zaigrao u Premijer ligi, ali da je bio blizu prelaska na "Old traford", kao i koga bi rado iz tima "Albiona" vidio u dresu Brazila.

Ronaldinjo: Žalim što duže nijesam igrao sa Mesijem
Portal AnalitikaIzvor

- Prvo sjećanje za Premijer ligu mi je Erik Kantona u Mančester junajtedu. Milina je bila gledati ga - rekao je Ronaldinjo i otkrio koga posebno simpatiše u egleskom timu.

- Pol Skols, Frenk Lampard, Ešli Kol i Vej Runi su fantastični igrači. Nema trenera na svijetu koji ih ne bi rado vidio u svom timu.

Englezi imaju igrača koga bi Ronaldinjo rado vidio u timu Brazila.

- Obožavam Runija. Pored njega se ni najbolji igrači ne bi vidjeli, nema tima na svijetu koji on ne bi učinio boljim - otkrio je Ronaldinjo i dodao da mu je tokom karijere bilo najteže da igra protiv Terija i Paola Maldinija.

Ronaldinjo ima teoriju zašto Englezi nikada ne blistaju na velikim turnirima.

- Engleska ima odlične igrače, ali nikada nije imala dovoljno jaku ekipu. Kada pogledate Brazil, Francusku i Španiju, selekcije sa sjajnim rezultatima posljednjih godina, mislim da Engleska nikada nije bila na tom nivou.

Sjajni napadač kaže da se ne kaje što nikada nije igrao u Premijer ligi.

- Igramo sam za neke od najvećih klubova na svijetu i sve osvojio. Ne žalim. Bio sam blizu Mančester junajteda. Da sam otišao tamo oni bi osvojili Ligu šampiona. Jedino žalim što nijesam duže igrao sa Lionelom Mesijem. Mi smo dobri prijatelji. Dok je bio mlad znao sam da će jednog dana biti najbolji. Bilo je uzbudljivo gledati klinca koji je mogao sa loptom da izvede stvari o kojima većina igrača može samo da sanja. (Sportal.rs)

Portal Analitika