Abiznis

Ponudu za NDKP dostavio konzorcijum na čelu sa Krolingom

4dk
Konzorcijum na čelu sa kompanijom Kroling iz Danilovgrada dostavila je ponudu za izgradnju fabrike Novog Duvanskog kombinata Podgorica (NDKP) u iznosu od oko 12,85 miliona EUR sa uključenim porezom na dodatu vrijednost.

Ponudu za NDKP dostavio konzorcijum na čelu sa Krolingom
Portal AnalitikaIzvor

Tenderska komisija je, kako je saopšteno agenciji Mina-business, konstatovala da je ponuda dostavljena u skladu sa objavljenim javnim pozivom i tenderskom dokumentacijom. 

"Ponudu je dostavio konzorcijum na čelu sa kompanijom Kroling iz Danilovgrada. Ponuda se odnosi samo na izgradnju fabrike Novog Duvanskog kombinata", kazali su iz tenderske komisije javila je MINA-BUSINESS.

Komisija će ponudu razmotriti i ocijeniti u roku od 15 dana od otvaranja.

Rok za dostavljanje ponuda na javni poziv za djelimičnu privatizaciju ili dokapitalizaciju putem izgradnje fabrike Novog Duvanskog istekao je danas u 12 sati.

Tender je trebalo da traje do 27. decembra, ali je produžen do danas.

Prethodno je drugi tender za izbor izvođača radova za izgradnju fabrike NDKP-a, na kom je Zetagradnja dostavila ponudu, poništen.

Tenderska komisija zaključila je da je ta ponuda od oko 13,3 miliona EUR preskupa, imajući u vidu da je prvobitna procijenjena vrijednost ovog državnog posla, koji je podrazumijevao izgradnju nove fabrike cigareta sa pristupnom infrastrukturom i objektima, bila oko deset miliona EUR.

Pravo učešća na novom tenderu imali su domaći i strani investitori, uključujući konzorcijume, koji su podnijeli pismeni zahtjev Tenderskoj komisiji za otkup dokumentacije po cijeni od dvije hiljade EUR.

Ponuđači su bili dužni da uz ponudu dostave garanciju banke na iznos od 200 hiljada EUR ili depozit, sa rokom važnosti 123 dana od otvaranja ponuda.

Prvorangirani ponuđač će biti dužan da dostavi garanciju za dobro izvršenje ugovora u iznosu od pet odsto od ukupne vrijednosti ugovora.

»Ukoliko ne bude ponuda za djelimičnu privatizaciju ili dokapitalizaciju kompanije, Tenderska komisija ima pravo da pregovara sa ponuđačima koji nude samo gradnju fabrike«, objašnjeno je u pozivu.

NDKP je osnovan Odlukom Vlade iz novembra 2011. godine, sa kapitalom nominalne vrijednosti od 7,39 miliona EUR, odnosno isto tolikim brojem akcija vrijednosti od po jedan EUR.

Vlasnici kompanije, čija je osnovna djelatnost otkup, proizvodnja i promet duvana i duvanskih proizvoda, su Vlada sa 68,78 odsto udjela i Glavni grad Podgorica sa 31,22 odsto.

Portal Analitika