Abiznis

Žugić: Podrška USAID-a za Crnu Goru bila veoma značajna

4zug
Povodom najavljenog zatvaranja USAID kancelarije u Crnoj Gori, ministar finansija dr Radoje Žugić sastao se danas sa ambasadorkom SAD, Sue K. Brown, i direktorkom misije USAID-a za Crnu Goru, Susan Fritz.

Žugić: Podrška USAID-a za Crnu Goru bila veoma značajna
Portal AnalitikaIzvor

Na sastanku je ocijenjeno da je saradnja između Vlade Crne Gore i USAID kancelarije u prethodnom periodu bila izuzetno uspješna, te da se, kroz realizaciju velikog broja zajedničkih projekata, pokazalo da je Crna Gora značajno unaprijedila kadrovske, administrativne i  druge kapacitete. U tom smislu, kako je istakla g-đa Fritz „zatvaranje Kancelarije treba tumačiti kao dobru vijest, jer je to znak da je Crna Gora ostvarila značajan napredak na brojnim poljima i da dalje samostalno nastavlja svoj put ka EU i NATO integracijama“.

G-đa Fritz je posebno pohvalila Ministarstvo finansija za zasluge za napredak koji je Crna Gora ostvarila kada je riječ o unapređenju poslovnog ambijenta i uklanjanju biznis barijera.

Ambasadorka Brown je istakla da će Sjedinjene Američke Države nastaviti da pružaju podršku Crnoj Gori u implementaciji svih politika usmjerenih na njen dalji razvoj.

Uz ocjenu da smo, kroz dosadašnju saradnju, uspostavili i osnažili međusobno povjerenje, ministar Žugić zahvalio se predstavnici USAID-a na partnerstvu i donatorskoj podršci i poželio uspjeh u budućem profesionalnom angažmanu.

Portal Analitika