Fudbal

Hajduk savladao Budućnost u finalu memorijalnog turnira

FudbalskaLoptta
Fudbaleri splitskog Hajduka pobjednici su memorijalnog turnira Andrija Anković u Gabeli. Hajduk je danas u finalnom meču savladao podgoričku Budućnost 3:0 (0:0).

Hajduk savladao Budućnost u finalu memorijalnog turnira
Portal AnalitikaIzvor

Vođstvo splitskom timu donio je Tino Sven Sušić u 53. minutu. Na 2:0 povisio je internacionalac iz Obale slonovače, Džon Edvard Kousi u 58, a konačan rezultat postavio je nekadašnji fudbaler Budućnosti Ivan Vuković u 86. minutu.

Vuković u 41. minutu nije realizovao jedanaesterac, odnosno njegov udarac golman Budućnosti Jasmin Agović je odbranio. Agović je u prvom poluvremenu nekoliko puta odlično intervenisao i spriječio teži poraz. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Kousi, dok je Vuković igrač koji najviše podsjeća na Ankovića.

Turnir u Gabeli igra se u znak sjećanja na proslavljenog fudbalera bivše Jugoslavije, Andriju Ankovića. On je karijeru počeo u Gabeli, gdje i rođen, a potpunu afirmaciju stekao je u Hajduku u čijem je dresu odigrao 326 zvaničnih utakmica i postigao 250 golova. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je osam utakmica i postigao jedan gol. Bio je član reprezentacije koja je osvojila zlatno odličje na Olimpijskim igrama u Rimu i učesnik Svjetskog prvenstva u Čileu 1962. godine. (MINA)

Portal Analitika