Politika

Fric: Završetak misije USAID-a u Crnoj Gori potvrda ostvarenog progresa i ispunjenih ciljeva

4fr
Uspješan razvojni put Crne Gore rezultat je uloženih napora na planu konsolidacije reformskih procesa, te potvrda dugogodišnjeg partnerskog odnosa između Crne Gore i USAID-a, ocjenjeno je tokom sastanka savjetnika predsjednika Vlade za vanjsku politiku Nebojše Kaluđerovića sa ambasadorkom SAD Su K. Braun i direktorkom misije USAID-a Suzan K. Fric.

Fric: Završetak misije USAID-a u Crnoj Gori potvrda ostvarenog progresa i ispunjenih ciljeva
Portal AnalitikaIzvor

Direktorka misije USAID-a Suzan Fric je pohvalila ostvarene rezultate na planu demokratskog i sveukupnog razvoja ocijenivši  da je Crna Gora ostvarila realan i konkretan napredak u procesu društvene transformacije, evropskih i evroatlantskih integracija. Fric je naglasila da je posvećenost državnih institucija tokom 12 godina prisustva USAID-a omogućila stvaranje jake baze na temelju koje će Crna Gora dalje nastaviti da ispunjava svoje strateške ciljeve.

Zajednički je konstatovano da je zahvaljujući uspješnoj saradnji Crna Gora ostvarila predviđene ciljeve, te da je USAID ispunio svoju misiju.

Partnerstvo će, naglasila je ambasadorka Braun, sada dobiti novu dimenziju, gdje Crna Gora kao odgovoran partner nastavlja da sudjeluje u programima iz oblasti odbrane, jačanja vladavine prava i programe obrazovne razmjene, pri tome i dalje računajući na partnere iz SAD.

 

Portal Analitika