Društvo

Joković, Ulama i Merdović predali kandidature za direktora Uprave policije

Vladansl
Direktorka Uprave za kadrove Svetlana Vuković kazala je u izjavi za Portal Analitika da su kandidature za direktora Uprave policije predali bivši direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Vladan Joković, šef kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima Zoran Ulama kao i Radivoje Merdović iz Berana.

Joković, Ulama i Merdović predali kandidature za direktora Uprave policije
Portal AnalitikaIzvor

 

Joković, koji je direktor Uprave carine je kandidaturu predao danas kao i Merdović dok je Ulama to uradio prije dvije nedjelje. Rok za predaju kandidature za direktora Uprave policije istakao je danas u 17 h. Vuković je pojasnila da je moguće da je još neko predao kandidaturu za direktora Uprave policije jer se računaju i prijave koje su danas predate putem pošte.

Direktor Uprave policije Božidar Vuksanović kazao je ranije danas da neće više biti na čelu te ustanove.

- Donio sam odluku da se neću kandidovati za mjesto direktora Uprave policije, kazao je kratko Vuksanović.

Pre­ma no­vom za­ko­nu, na­kon što se ras­pi­še kon­kurs, mi­ni­star unutrašnjih poslova pred­lo­že Vla­di rje­še­nje, ko­je ona upu­ću­je na ras­pra­vu nad­le­žnom od­bo­ru u Skup­šti­ni, na­kon čije ga saglasnosti Vla­da bi­ra. Ta­ko­đe je de­fi­ni­sa­no da po­moć­ni­ke di­rek­to­ra po­li­ci­je po­sta­vlja mi­ni­star na pred­log di­rek­to­ra po­li­ci­je.

Novi direktor Uprave policije biće izabran na period od pet godina, a kandidati za tu funkciju moraju imati visoku stručnu spremu, 10 godina radnog iskustva, od čega tri godine na rukovodećim radnim mjestima u organima državne uprave.

Prema konkursu, kandidat mora imati položen stručni ispit za rad u državnim organima.

 

Portal Analitika