Politika

Najt Sends: Crna Gora konstruktivan partner u regionu

4mn
Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio je ambasadorku Ujedinjenog kraljevstva u Crnoj Gori Ketrin Najt Sends.

Najt Sends: Crna Gora konstruktivan partner u regionu
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Vlade Milo Đukanović i ambasadorka Ujedinjenog kraljevstva Ketrin Najt Sends razgovarali su o aktuelnom političkom i ekonomskom trenutku u Crnoj Gori i regionu u kontekstu integracionih procesa i bilateralnoj saradnji.


Premijer Đukanović podjsetio je u razgovoru na prioritete Vlade koji se prije svega tiču ekonomskog oporavka, povećanja efikasnosti administracije i ispunjavanja prioriteta iz evropske i evro-atlantske agende.


Đukanović je iskazao uvjerenje da će Vlada kompletiranjem pregovaračkih struktura i otvaranjem pregovora u ključnim poglavljima stvoriti uslove da evropskom zadatku odgovori na potrebnom nivou.


Crna Gora će na tom putu imati punu podršku Vlade Velike Britanije i kroz brojne programe saradnje, kazala je ambasadorka Najt Sends, poručivši da Velika Britanija Crnu Goru vidi kao konstruktivnog partnera u regionu.


Ističući da cijela Evropa prolazi kroz tranzicionu etapu ekonomske krize, ambasadorka je iskazala podršku za reforme koje Vlada sprovodi, kako na ekonomskom tako i na planu jačanja vladavine prava.


Sagovornici su se saglasili da je dalja integracija regiona neophodna, kako sa aspekta poboljšanja kvaliteta života , tako i u kontekstu sveukupne stabilnosti i bezbjednosti zemalja Zapadnog Balkana.


Premijer Đukanović i ambasadorka Najt Sends , konstatovali su da dvije države imaju izuzetno dobre bilateralne odnose koji se dodatno mogu ojačati ekonomskom saradnjom i zajedničkim investicionim projektima.

Portal Analitika