Abiznis

Radnici HTP Onogošt počeće sjutra štrajk glađu

4ono
Radnici nikšićkog Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Onogošt, koji protestuju u prostorijama mliječnog restorana istoimenog hotela od kraja decembra, počeće sjutra štrajk glađu.

Radnici HTP Onogošt počeće sjutra štrajk glađu
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Sindikata Zorka Niković kazala je agenciji Mina-business da radnici zahtijevaju da im se odmah isplate otpremine od 5,6 hiljada EUR, decembarska plata, naknada za devet dana januara i da im se poveže radni staž.

"Radnici su ogorčeni jer više nemaju od čega da prehranjuju porodice. Njima je prekinut radni odnos 31. decembra, ali odbijaju da uzmu radne knjižice", kazala je Niković.

Prema njenim riječima, iz Ministarstva održivog razvoja i turizma danas je u razgovoru sa radnicima najavljena mogućnost da bi im sjutra mogla biti isplaćena decembarska plata.

Radnicima, kako je kazala Niković, to nije dovoljno jer im to ne rješava problem.

Radnici Onogošta štrajkuju od 24. decembra, a istoimeni hotel u centru Nikšića zatvoren je 16. januara nakon 57 godina rada, čime je prestao i radni odnos za 82 radnika.

U HTP Onogoštu je klasični stečaj uveden 23. marta, a radnicima se iz stečajne mase duguje 11 plata sa doprinosima, dva regresa i topla obroka, jubilarne nagrade i razlike u platama iz 2010. godine.

Portal Analitika