Društvo

Cetinje: Najbolja sportska ekipa „Lovćen“, sportista Igor Marković

0402ceinje
Najbolja sportska ekipa Cetinja tokom 2012. godine bili su rukometaši „Lovćena“, a nagrada Prijestonice Cetinje namijenjena najboljem sportisti grada pripala je kapitenu tog kluba Igoru Markoviću.

 Cetinje: Najbolja sportska ekipa „Lovćen“, sportista Igor Marković
Portal AnalitikaIzvor

Najbolji mladi sportista Prijestonice Cetinje za 2012. godinu je stonoteniser „Lovćena“ Filip Radović, a šef stručnog štaba pomenutog kluba Čedo Damjanović osvojio je priznanje za najboljeg trenera. Najbolji sportski radnik grada u 2012. godini bio je Vesko Lipovina (Stonoteniski klub „Lovćen“), odlučili su predstavnici 21 sportske organizacije prijestonice,a nagrade je, u ponedeljak , najboljima uručio gradonačelnik Aleksandar Bogdanović.

- Prošle godine bili smo posebno ponosni na naše rukometaše, koji su na Cetinje, nakon čitavog niza godina, vratili „duplu krunu“ i time jasno naznačili da je naš grad opet Prijestonica crnogorskog rukometa. Sredina u kojoj se igra najbolji rukomet u zemlji. Da je tako, svjedoči i naš Igor Marković i čitav niz naših drugih sugrađana, koji su standardni reprezentativci Crne Gore, istakao je Bogdanović.

On je dodao da ne želi da izostavi ni fudbalski klub, koji ove godine slavi stoljeće postojanja, a koji će, kako kaže, ostati prvoligaš.

- Iza nas je i posebno važna godina i na planu košarke. Jer, uz standardne učesnike najkvalitetnijeg državnog takmičenja - košarkaše „Lovćena“, prošle godine, svoj prvi nastup u Prvoj ligi okončale su i mlade darovite košarkašice tog kluba. O uspjesima Stonoteniskog kluba „Lovćen“, možda najbolje govori broj današnjih, ali i priznanja koje su njegovi takmičari osvojili tokom minule godine, kazao je gradonačelnik Cetinja.

Prema njegovim riječima, ne smije se izostaviti ni automobilizam, ni atletski klub „Lovćen“, čiji takmičari sa pravom jesu nade crnogorskog sporta.

U ime nagrađenih, prisutne je pozdravio najbolji trener za 2012. godinu Čedo Damjanović.

Shodno ostvarenim rezultatima iz prošle godine, dodijeljene su i dvije nagrade grada mladim sportistima Darku Perišiću (Atletski klub „Lovćen“) i Nikši Vujanoviću (Stonoteniski klub „Lovćen“).

Portal Analitika