Politika

KALUĐEROVIĆ: Prikupljamo potpise za skraćenje mandata, rezultati za par dana

okveljo
Predsjednik opštinskog odbora Podgorica Socijalističke narodne partije Velizar Kaluđerović kazao je u izjavi za Portal Analitika da je u toku potpisvanje predloga odluke o skraćenju mandata odbornicima Skupštine Glavnog grada.

KALUĐEROVIĆ: Prikupljamo potpise za skraćenje mandata, rezultati za par dana
Portal AnalitikaIzvor

- Očekujemo da se ta aktivnost realizuje u narednih nekoliko dana. Nakon toga ćemo vidjeti rezulate te aktivnosti, kazao je Kaluđerović za Portal Analitika.

Kaluđerović je dodao da će u ovoj fazi predlog odluke biti dostavljen na potpisivanje svim odborncima koji su izabrani sa izborne liste Bolja Podgorica – Bolja Crna Gora, njih 24.

- Vidjećemo da li je neophodno da se predlog na potpisivanje ponudi i kolegama iz Socijaldemokratske partije koji su najavili da će glasati za odluku o skraćenju mandata, precizirao je Kaluđerović.

Po Poslovniku da bi predlog odluke ušao u proceduru potrebno je da se potpiše jedna trećina odbornika. Parlament Podgorice broji ukupno 57 odbornika. Odbornicima Glavnog grada mandat ne može biti skraćen bez podrške predstavnika Narodne stranke i Demokratske srpske stranke Slaviše Guberinića i Dragana Ostojića, kao i nezavisnog odbornika Bobana Vujačića koji su se ranije izjasnili da neće podržati predlog o skraćenju mandata.

- Nije sporno da mi možemo obezbijediti te potpise ali ćemo vidjeti koliko je odbornika spremno da potpisivanjem nagovijesti glasanje u Skupštini za predlog te odluke. Mi smo nažalost to uradili i prije godinu dana ali taj predlog odluke nije dobio potrebnu većinu. Kad završimo ove aktivnosti na prikupljanje potpisa i kada vidimo koliko će odbornika potpisalo - onda ćemo sjesti i analizirati. Ako bude svih 24 onda nema nikakvih problema da idemo sa predlogom ali ako bude koji nedostajao neki potpis onda ćemo ocijeniti da li ćemo odmah da damo u proceduru ili sačekamo i damo malo vremena onima koji sada neće da podrže tu odluku da još malo razmisle i suoče sa sudom javnosti da kao opozicionari neće da pokušaju da promijene svoj opozicioni status, rekao je Kaluđerović.

Kaluđerović je dodao da bi redovni izbori za odbornike u Skupštini Glavnog grada trebalo da budu održani na proljeće naredne godine.

Portal Analitika