Fudbal

Giljen: Zaslužio sam poziv u reprezentaciju

Giljenn
Nekadašnji golman nikšićke Sutjeske Vladan Giljen smatra da je dobrim igrama u dresu portugalskog Nacionala zaslužio poziv u crnogorsku reprezentaciju i da se nada da će ga uskoro i dobiti.

Giljen: Zaslužio sam poziv u reprezentaciju
Portal AnalitikaIzvor

Giljen, koji je bio standardni član mlade reprezentacije, podsjetio je da je dva puta pozivan za seniorski nacionalni tim.

“Smatram da sam dobrim igrama u ovoj polusezoni zaslužio poziv, pa se iskreno nadam da ću ga u narednom periodu i dobiti”, rekao je Giljen agenciji MINA.

On je kazao da se nalazi u vrhu liste najbolje ocijenjenih golmana u portugalskoj ligi, navodeći da je odigrao 12 od 15 prvenstvenih mečeva.

“Zadovoljan sam dosadašnjim učinkom, imao sam mnogo dobrih utakmica, pogotovo protiv vodećih timova, Porta, Sportinga i Benfike”, rekao je Giljen.

On je podsjetio da je Nacional loše startovao, ali da je u nastavku popravio formu i da se nalazi tri boda od mjesta koje vodi u Evropu.

Prema njegovim riječima, dobre partije na golu Nacionala nijesu prošle nezapaženo, pa postoji mogućnost da na kraju sezone promijeni sredinu.

“Dobro mi je u klubu. Imam još dvije i po godine ugovora, ali nadam se da ću u ljetnjem prelaznom roku preći u neki veći klub. Ponuda ima, ali nijedna nije zadovoljila mene i čelnike Nacionala”, kazao je Giljen.

On je istakao da ga dobri rezultati crnogorske reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo (SP) 2014. godine u Brazilu ne iznenađuju i da vjeruje da će nacionalni tim zadržati prvu poziciju u H grupi.

“Mi smo mala država i trenutni plasman predstavlja veliki uspjeh. Naši igrači igraju vodeće uloge u svojim klubovima, kada se na to doda sjajna atmosfera u reprezentaciji uspjeh ne može da izostane. I u prošlim kvalifikacijama odigrali smo sjajno, što je dokaz da se ništa ne dešava slučajno. Ukoliko nastavimo sa ovakvim igrama, uz borbenost i požrtvovanje kao i do sada, imamo realne šanse za plasman na SP”, kazao je Giljen.

On je istakao da prati fudbalski šampionat Crne Gore i da ga raduju rezultati njegovog bivšeg kluba.

“Srećan sam što se Sutjeska vratila gdje joj je mjesto, u borbu za titulu. Njeno mjesto je u samom vrhu crnogorskog fudbala, daleko od borbe za opstanak. Ima odličan tim i nadam se da će ove godine zadržati prvo mjesto i zasluženo proslaviti titulu”, zaključio je Giljen.

Portal Analitika