Abiznis

Havarisana trafostanica u Pljevljima, pokradeni bakarni elementi

04trafostanicaok
Trafostanica „Vidre“ Elektroprivrede Crne Gore je  u noći između subote i nedjelje  havarisana, a  iz transformatora su otuđeni bakarni elementi.  Sa pomenute trafostanice se električnom energijom napaja se 50 domaćinstava iz pljevaljskog sela Vidre. Slučaj je prijavljen policiji i podnešena je krivična prijava protiv NN lica, saopšteno je Portalu Analitika iz EPCG.

Havarisana trafostanica u Pljevljima, pokradeni bakarni elementi
Portal AnalitikaIzvor

“Nesavjesni  pojedinci,  i pored upozorenja, u posljednjem periodu nastavljaju da otuđuju elemente elektroenergetskih objekata pod naponom, dovodeći  u opasnost  ne samo svoj već i tuđe živote. Posljedica ovih krivičnih radnji su prekidi u napajanju, dok je materijalna dobit od krađe izuzetno mala”, ističe se u saopštenju.

Iz kompanije još jednom pozivaju građane da im prijave svaku neovlašćenu djelatnost na stubnim mjestima  i trafostanicama.

”Elektroprivreda Crne Gore će i ubuduće nastaviti da sprovodi sve zakonom propisane mjere kako bi  zaštitila  svoju  imovinu i omogućila potrošačima uredno napajanje električnom energijom.

Završetak sanacije trafostanice i  ponovno uspostavljanje naponskog stanja potrošači mogu očekivati do kraja dana”, precizirano je u saopštenju.

Portal Analitika