Politika

Banović: Još otvoreno pitanje kandidata SDP-a

banovic23ok
U Socijaldemokratskoj partiji (SDP) još je otvoreno pitanje samostalnog predsjedničkog kandidata, ali preovlađuje mišljenje da bi bilo neracionalno ulagati velike napore i ograničene finasije u izbornu trku s malim očekivanjima, kazao je generalni sekretar stranke Borislav Banović, Dnevnim novinama.

Banović: Još otvoreno pitanje kandidata SDP-a
Portal AnalitikaIzvor

On je rekao da konačna odluka ipak još nije donešena.
- Nikakve dogovor ni stavove, mimo iznešenih, nismo imali. Vujanovića ne podržavamo, Lekića ne podržavamo. A da li ćemo pozvati članove da glasaju nekog trećeg, vidjećemo kad i ako ga bude - rekao je Banović.

Upitan da li, kao u nekim prethodnim sluačjevima, ima mogućbosti da SDP popusti i podrži kandidaturu Filipa Vujanovića, on je kazao da u toj stranci do sada ni po jednom važnom pitanju nijesu popustili.

- Ali je tačno da za mnoga važna pitanja nismo imali većinsku podršku, u Vladi, parlamentu ili javnosti. Izbori su blizu pa vas pozivam da ispratite dosljednost u ponašanju SDP-a ali i taćnost "uvjerenja" političkih protivnika, kvazi analitičara i komentatora koji već duže šire takva uvjerenja –bezuspješno - zaključio je Banović.

 

Portal Analitika