Politika

BOJOVIĆ: Ako budem protivnik Vujanoviću u drugom krugu, on će izgubiti izbore

rade
Nezavisni kandidat političkog kluba Pravedna Crna  Gora na predstojećim predsjedničkim izborima Rade Bojović rekao je, u intervjuu Pobjedi, da će predsjednički kandidat DPS-a Filip Vujanović izgubiti izbore ukoliko mu on bude protivkandidat u drugom krugu.

BOJOVIĆ: Ako budem protivnik Vujanoviću u drugom krugu, on će izgubiti izbore
Portal AnalitikaIzvor

Bojović je istakao da Vujanović ne može dobiti u prvom krugu ali mu daje najveće šanse za konačnu pobjedu, ne zbog ličnih kvaliteta, već kako navodi, jer iza njega stoji državna partija.

- Kada je u pitanju konačan rezultat predstojećih predsjedničkih izbora mislim da Vujanović a može dobiti u prvom krugu zbog moje kandidature. Ali isto tako koliko to u ovom trenutku zvučalo paradoksano, ako ja budem protivnik Vujanoviću u drugom krugu on će izgubiti izbore. Što se tiče gospodina Lekića neću da kažem da nema šanse da pobjedi ali su te šanse male. Naravno da su najveće šanse favorizovanog kandidata vlasti. U Crnoj Gori najveće šanse ima kandidat vlasti, ko god da je, ne zbog svojih kvaliteta već zato što iza njega stoji rekao bih sada već državna partija. To je ono što u ovom slučaju gospodina Vujanovića potpuno relaksira. I on jeste favorit u odnosu na gospodina Lekića – rekao je Bojović u intervjuu Pobjedi.

On naglašava da se kandidat DF-a Miodrag Lekić kamuflirano predstavlja i da je i on, kao i Vujanović, partijski kandidat.

- Kada bi on bili autentični nezavisni kandidati, kada bi bili u mojoj poziciji, odmah mogu da kažem da bih pobjedio u prvom krugu. Ali o tome se sad ne radi pa to ne mogu reći. Gospodin Lekić se najblaže rečeno kamufllirano predstavlja. Negovo predstavljanje kao nezavisnog kandidata je na granici jedne političke humoreske jer je riječ o predsjedniku DF-a koji je registrovan kao koaliciona politička stranka – rekao je Bojović.

On je kazao da njegovi motivi za predsjedničku kandidaturu nijesu vezani za bilo kakve kalukulacije i pravljenje političke trgovine.

- Građani će po prvi put od kad postoji višestrančje u Crnoj Gori istinski moći da biraju. Na jednoj stran biće dva kandidata koji su klasični predstavnici crnogorskog političkog pragmatizma, političke trgovine i karjerizma što je na žalost apsolutno dominirajući fenomen u crnogorskoj politici. Na drugoj strani imaće nekog za koga se slobodn može reći da je  politički idealista i koji u izbore ulazi iz želje da promoviše novu političku ideju, da razobliči politike za koje smatra da su loše po Crnu Goru. To jednako važi za politiku DPS-a kao i za politiku njenih oponenata, jer ja ću pričati o trećem političkom putu – poručio je Bojović.

 

Portal Analitika