Fudbal

Džerard najbolji igrač Engleske

DzerardL
Kapiten Liverpula Stiven Džerard dobio je nagradu za najboljeg engleskog fudbalera u 2012. godini.

Džerard najbolji igrač Engleske
Portal AnalitikaIzvor

Džerard je bio asistent kod sva tri gola ’gordog albiona’ na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, ali nije uspio da se upiše u strijelce u dresu reprezentacije tokom prošle godine.

Dani Velbek, koji je postigao pet golova na 11 mečeva, zauzeo je drugo mjesto, dok je Ešli Kol bio treći u izboru navijača na sajtu Fudbalske asocijacije Engleske.

„I dalje osjećam da mogu još, radujem se svakoj sljedećoj utakmici kao da mi je debi. Svaki put kada obučem dres Engleske, osjećam veliki ponos“, rekao je Džerard na ceremoniji na Sent Džordž parku.

Selektor Engleske Roj Hodžson takođe je pohvalio kapitena i istakao da veruje da Džerard još dugo može da igra na najvišem nivou.

„U Stivenu mladi igrači mogu da vide nekoga ko iza sebe ima 100 mečeva i sigurno u sebi misle kako je i on počeo u isto vrijeme kada i oni, ali je i dalje tu, 14 godina kasnije. U njegovom slučaju, veliki entuzijazam i strast prema ovoj igri, ga razlikuju od ostalih, i to može da prenese ostalim igračima. On je ujedno i igrač koji može da doprinese igri na svim djelovima terena, od odbrane do napada i mislim da će igrati još dosta godina“, istakao je Hodžson.

Portal Analitika