Zanimljivosti

Kojom hranom se tope kilogrami?

0302dijeta

Iza nas je mjesec tokom kojeg su se mnogi opustili, uživajući u hrani. Posljedica? Vjerovatno koji kilogram viška.

Kojom hranom se tope kilogrami?
Portal AnalitikaIzvor

 

Najbolji put da ih izgubite je vježbanje u kombinaciji sa izmijenjenom ishranom. Pročitajte preporuku portala B92 koje namirnice prednjače u odnosu na ostale i ubrzavaju gubitak stomačića.

Salate i zeleno povrće: Jedno jelo slobodno zamijenite većom salatom ili uključite više zelenog povrća u svoju postojeću ishranu. Ovakva hrana sagorijeva salo veoma uspješno, jer vam daje osjećaj sitosti. To će vam pomoći i da se ne prejedate.

Jogurt: Jogurt nam pomaže da izbacimo toksine iz digestivnog sistema i omogućava bolje varenje unijetih namirnica. Osim toga što nam pomaže da oslabimo, jogurt nas čini i zdravim, što je naučno dokazano.

Ovsena kaša: Iako je ovsena kaša bogata ugljenim hidratima, ona pomaže štitnoj žlijezdi da proizvede hormone koji sagorijevaju mast.

Bjelance: Eksperti koji su pratili navike u ishrani, otkrili su da ljudi koji svakodnevno jedu bjelance jajeta za doručak gube više kilograma od ostalih. Zašto je to upravo najefikasnija namirnica za gubitak kilograma? Bjelance je bogato vitaminom B12 i proteinima. Upravo je to ono što pomaže metabolizmu da sagori masne naslage.

Orasi: Orasi su mač sa dvije oštrice – ukoliko ih jedete previše, nikako nisu dobri, jer će povećati holesterol u krvi. Ipak, u umjerenim količinama orasi su zdravi i podstiču topljenje stomačića.

Foto: rivconsulting.com

Portal Analitika